Koffiebrander van Cafés Delahaut

Technische fiche

Capaciteit van de koffiebrander : 60kg groene koffie 
Verlies bij branding: 15% tot 17%
Verwarmingstemperatuur : 210° tot 225°
Tijd van branding : 15 tot 17 minuten

Gebrande koffie per uur : +/- 200 kg
Maximale brandcapaciteit :+/- 2 ton per dag 

Aantal silo's : 16
Capaciteit van een silo : 1 ton groene koffie
 

De koffieroute...

Shéma torréfacteur.jpg

1. Het vullen van de groene koffie silo's 
2. Opslag in silo's vóór het roosteren 
3. het branden van groene koffie 
4. Opslag van gebrande koffie vóór verpakking 
5. Verpakking van gebrande koffie 

Een artisanale koffiebranderij sinds 1864...

Cafés Delahaut brandt dagelijks koffie op een artisanale wijze sinds meer dan 150 jaar.

De nieuwe koffiebrander die u ziet behoudt deze 
vakkennis.
 

Artisanale koffiebranderij 
VS
Industrieële koffiebranderij  

Het artisanaal koffiebranden bestaat uit het langzaan koken tot in het midden van de koffieboon. De boon is verwarmd tussen 210° en 225° gedurende 15 tot 17 minuten. Deze methode laat toe het aroma en de smaken van de bonen 100% arabica los te laten. 
 

Het industrieël koffiebranden bestaat uit het zeer snel koken. De boon is verwamd gaande tot 900° gedurende maximum 3.30 minuten. De koffie is dan verbrand, is niet tot in het midden gekookt en daardoor heeft zeer weinig aroma. 
 

IMG_5627.HEIC